Володарям жирної шкіри, щоб зробити її гладкою, без зморшок, раджу користуватися білою глиною. Треба 100 г глини, 30 мл води, по 5 мл гліцерину і спирту перемішати до однорідної суміші і нанести її ватним тампоном на обличчя. Через 20 хвилин зняти маску вологою ватою. Можна перемішати 1 ст.л. молока, по 1 ч.л. тальку і білої глини, нанести маску на 20 хвилин на обличчя, а потім зняти її ватним тампоном. Ефективно перемішати з водою до утворення кашки 30 г білої глини, 20 г тальку і 1 г квасцов, нанести суміш на обличчя, а через 20 хвилин зняти. Добре також перемішати з водою до консистенції сметани 10 г білої глини, 2 г окису цинку і 25 г тальку, нанести маску на обличчя, а через 10 хвилин зняти її вологим ватним тампоном.
Тим, у кого суха шкіра, рекомендую 1 ч.л. рідкого натурального меду, 30-40 крапель лимонного соку, 1 ст.л. білої глини і трохи холодної води перемішати до отримання білої кашки, нанести її за допомогою шпателя на обличчя і шию, а через 25-30 хвилин змити маску прохолодною водою. Після цього протерти шкіру шматочками лимона і зробити на неї кілька холодних компресів.
При нормальній шкірі треба 3 ч.л. білої глини, по 1,5 ч.л. крохмалю і тальку, щіпку перетертих в порошок квасцов перемішати, нанести суміш на 15-20 хвилин на обличчя, а потім змити прохолодною водою.
Всі маски робити 1-2 рази в тиждень, і у вас не буде з шкірою обличчя проблем.
Багато людей часто страждають від збоїв травного тракту. Щоб цього не траплялося, треба налагодити його нормальну роботу. Замість кави і чорного чаю слід пити зелений чай, збагатити раціон продуктами, багатими вітаміном С, вживати побільше круп, зелених овочів і зернового хліба. Рекомендую також є овочеві бульйони і супи, нежирні сорти риби і м'яса, а також кисло-молочні продукти. Для приготування їжі використовувати лише рослинну олію, а протягом дня випивати не менше 2 л рідини. Є не менше 4 разів на день, але невеликими порціями, і обов'язково снідати. Не слід захоплюватися солодощами, а й повністю від них відмовлятися не варто. Краще відмовитися від всякого роду солінь. Намагайтеся дотримуватися цих рекомендацій, і я запевняю, що з травленням у вас більше не буде проблем.
|